featured
  1. Haberler
  2. Futbol
  3. Victor Osimhen’in trajik hayat öyküsü: “Ölüme çok yaklaştım”

Victor Osimhen’in trajik hayat öyküsü: “Ölüme çok yaklaştım”

Galatasaray, Napoli forması giyen 25 yaşındaki Nijeryalı forvet oyuncusu Victor Osimhen’i İstanbul’a getirdi. Osimhen’i 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna katmaya hazırlanan Sarı-Kırmızılıların, transfer ücreti olarak Nijeryalı’nın yaklaşık 10 milyon Euro’yu bulan yıllık maaşını karşılaması bekleniyor. Peki Galatasaray’ın kadrosuna katmaya hazırlandığı Victor Osimhen kimdir? Osimhen’in hayat öyküsünden dikkat çekenler…

Annesi vefat etti, küçük yaşta hayatla tanıştı
1998’de Nijerya’da dünyaya gelen Victor Osimhen, birçok Afrikalı gibi sefalet ve yokluğun içine doğdu. Altı kardeşin en küçüğü olan Osimhen, henüz küçük yaşlarda annesini kaybetti. Bu sebeple hayatın ağır yükünü erken yaşta omuzlarına sırtlayan Osimhen, ailesinin geçimini sağlamaya yardımcı olmak için su satıcılığı yaptı.

Umudunu çöpte aradı
Victor Osimhen de tıpkı birçok Afrikalı çocuk gibi kendisini ve ailesini bu sefaletten kurtarmak için futbolu bir umut olarak gördü. Bu hayali için çöpte ayakkabı aradığı günlerden şu şekilde bahsediyor Osimhen: “Olusosun, bir çöp sahasına yakın küçük bir yerdir. Çoğu zaman insanlar çöp sahasına para karşılığında değerli eşyalar alıp yeniden satmak için giderler. Ben oraya futbol oynamak için kullanabileceğim eski botlar aramak için giderdim. Bu şekilde büyüdüm.”

Yetenekleri kısa sürede fark edildi
Hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen Osimhen, ilk adımını Ultimate Strikers Academy’ye katılarak attı.

Osimhen, kısa süre içerisinde gösterdiği yetenekleriyle U17 antrenörü Emmanuel Amuneke ve yetenek avcılarının dikkatini çekmeyi başardı.

Yetenekleri Nijerya’yı aştı, Almanya’nın yolunu tuttu
Victor Osimhen, ülkesi Nijerya’da gösterdiği performansın ardından Afrika Futbol Konfederasyonu tarafından 2015 yılında “Yılın Genç Oyuncusu” unvanının sahibi oldu. Artık ünü ve yetenekleri ülkesini aşmaya başlayan Osimhen için, oklar Avrupa’yı göstermeye başladı. Genç yıldız, 20 yaşında Almanya Bundesliga takımlarından Wolfsburg’un yolunu tuttu. Wolfsburg kariyeri umduğu gibi gitmeyen Osimhen, Almanya macerasında 16 maça çıktı ve yalnızca 335 dakika süre aldı. Nijeryalı, gol veya asist katkısı veremedi.

Belçika’da kendini buldu, Lille’e ilk büyük transferini yaptı
Victor Osimhen’in bir sonraki durağı ise Belçika oldu. Charleroi’ye kiralanan Osimhen, burada 36 maçta 20 gol ve 4 asistlik performansa imza atarak Wolfsburg’daki kötü sezonunu unutturdu. Osimhen’in 2019’da 3.5 milyon Euro karşılığında bonservisiyle birlikte kadrosuna katan Belçika ekibi, yalnızca 1 ay sonra 22.4 milyon Euro karşılığında Osimhen’i Lille’e gönderdi.

Sezonun oyuncusu seçildi
Fransız ekibi Lille’de 38 maçta forma giyen Victor Osimhen, yeteneklerini Ligue 1’de de kanıtladı. 18 gol ve 6 asistlik performansa imza atan Nijeryalı futbolcu, 2020’de Lille’de sezonun oyuncusu seçildi.

Napoli serüveni başladı
Ve Victor Osimhen, artık futbol dünyasının önde gelen yeteneklerinden biri olarak görülmeye başlandı. Onu kadrosuna katmayı başaran takım ise İtalyan devi Napoli oldu. Napoli, o dönem yaklaşık 80 milyon Euro karşılığında Osimhen’i transfer etti.

Napoli’yi 33 yılın ardından şampiyonluğa taşıdı
Napoli kariyeri Victor Osimhen için istediği gibi başlamadı. İlk sezonunda sakatlıklar sebebiyle çalkantılı bir performans gösteren Osimhen, 10 gol kaydetti. İtalyan ekibinde geçirdiği sonraki sezonlarda performansını arttıran Victor Osimhen, Napoli kariyeri boyunca 133 kez sahaya çıktı ve 76 gol, 18 asiste imza attı. 2022-23 sezonunda kariyer sezonunu yaşayan Osimhen, forma giydiği 39 maçta 31 gol attı ve Napoli’ye 33 yıl sonra tekrar Serie A şampiyonluğu kazandırdı.

Korkunç sakatlık ve maskenin öyküsü
Victor Osimhen, 2021 yılında Napoli’nin, Inter ile karşılaştığı maçta korkunç bir sakatlık yaşadı. Osimhen’in, Milan Skriniar ile çarpışması sonucu yüzünde kırıklar oluştu. Ameliyat edilen Osimhen, önce zoraki, ardından şans getirsin diye taktığı maskeyle maçlara çıkmaya devam etti.

“Ölüme çok yaklaştım”
Yaşadığı sakatlık sonrası ölüme çok yaklaştığını kaydeden başarılı futbolcu, şu sözleri sarf etti: “Çıkarmaları ve yeniden yerleştirmeleri gereken birçok kırık kemik vardı. Çenemin altında 18 vida var. çok şey yaşadım. Uykusuz geceler çoktu. Uyuyamadım, ağrıdan yemek yiyemedim. Ama günün sonunda ben bir aslanım ve nasıl bir zihniyete sahip olduğumu biliyorum. Aklımda, ameliyattan sonra dönüşümü çoktan planlamıştım.”

Napoli’de ipler koptu, G.Saray’a fırsat doğdu
Bu yaz transfer döneminde Napoli’den ayrılmak isteyen Victor Osimhen için başta Chelsea olmak üzere Avrupa’nın birçok kulübü talip oldu. Ancak Napoli’nin bonservis beklentisini hiçbir kulüp karşılamayınca, Suudi Arabistan kulüpleri Osimhen için devreye girdi. Al Ahli, Osimhen’e yıllık 40 milyon Euro maaş, Napoli’ye ise 80 milyon Euro bonservis teklifi sundu. Başta hem kulüp hem de Osimhen bu teklifi kabul etse de İtalyan ekibinin son dakika istekleri bu transferi suya düşürdü. Bunun üzerine Napoli başkanı Aurelio De Laurentiis ile hararetli bir tartışma içerisinde giren Osimhen, kadro dışı bırakıldı. Böylece Victor Osimhen’in, bir fırsat transferi olarak Galatasaray’ın yolunu tutmasına sebep olacak süreç başlamış oldu.

Victor Osimhen’in trajik hayat öyküsü: “Ölüme çok yaklaştım”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

www.sportrspor.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!