featured
  1. Haberler
  2. Tekvando
  3. Balkan Şampiyonu Milli Tekvandocu Ahmet Yılmaz Hedefini Açıkladı

Balkan Şampiyonu Milli Tekvandocu Ahmet Yılmaz Hedefini Açıkladı

Balkan Tekvando Şampiyonası’nda kazandığı altın madalya ile Türkiye’yi gururlandıran milli tekvandocu Ahmet Yılmaz, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında da kürsü hedefliyor. 6 yıl önce Tekirdağ’da başladığı tekvandoda dereceler elde eden Ahmet Yılmaz, Arnavutluk’taki Balkan Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti.

3-4 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda altın madalya elde eden 14 yaşındaki Ahmet Yılmaz, yeni şampiyonluklar kazanmak için antrenmanlarına devam ediyor. Yılmaz, kürsüde olmanın gurur verici olduğunu ifade etti.

“Güzel mücadelelerin ardından altın madalya elde ettim”

Genç sporcu, “Şampiyonada maçlar gittikçe zorlaşmıştı. İlk maçımda uzun boylu bir rakiple karşılaştım ve biraz zordu. İlk maçımı raunt vermeden kazandım. İkinci maçımı da raunt vermeden kazandım. Son maçımda da Bosna Hersekli rakibimi nakavt ederek kazandım. Güzel mücadelelerin ardından altın madalya elde ettim.” ifadelerini kullandı.

“Bayrağımızı dalgalandırmak benim için büyük bir mutluluktu”

Başkan şampiyonu olarak büyük bir gurur yaşadığınu ifade eden Ahmet Yılmaz, “Orada da altın madalya kazanarak bayrağımızı dalgalandırdım. Birinci olarak kürsüde yer almak benim için büyük bir gururdu. Bayrağımızı orada dalgalandırmak benim için büyük bir mutluluktu.” dedi.

“Balkan Şampiyonası benim için bir başlangıçtı”

Hedeflerinden bahseden Yılmaz, şunları kaydetti: “Balkan Şampiyonası benim için bir başlangıçtı. Bundan sonra Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda altın madalya kazanmak istiyorum. Bayrağımızı dalgalandırıp Türkiye’mizi gururlandıracağım.”

Ahmet Yılmaz’ın antrenöründen açıklama

Ahmet Yılmaz’ın antrenörü Mustafa Kılıç da açıklamada bulundu. Kılıç, sporcusunun Balkan şampiyonu olmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirtti. Mustafa Kılıç, uluslararası yarışmalarda güzel dereceler alacak sporcular yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

“Göğsümüzü kabarttı”

Mustafa Kılıç, “Sporcumun altın madalyayla dönmesi gurur ve mutluluk verici. Kendisine çok güveniyordum. Çok şükür altın madalyayla döndü. Çok güzel maçlar çıkarttı ve finalde de rakibini nakavt etti. Göğsümüzü kabarttı ve ülkesini en iyi şekilde temsil etti.” açıklamasını yaptı.

“Hedefimiz, Avrupa ve dünya şampiyonalarında boy göstermesi”

Kılıç, “Bundan sonra hedefimiz, sporcumuzun Avrupa ve dünya şampiyonalarında boy göstermesi. Balkan şampiyonluğu bizim için başlangıç oldu. İnşallah daha iyilerini de hep beraber yaşayıp göreceğiz.” diye konuştu.

Balkan Şampiyonu Milli Tekvandocu Ahmet Yılmaz Hedefini Açıkladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

www.sportrspor.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!