featured
  1. Haberler
  2. Futbol
  3. NEC Nijmegen Ferdi Kadıoğlu transferinden 4.9 milyon Euro kazandı

NEC Nijmegen Ferdi Kadıoğlu transferinden 4.9 milyon Euro kazandı

Fenerbahçe’nin 24 yaşındaki milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, Premier Lig ekibi Brighton’a transfer oldu.

Fenerbahçe’ye 30 milyon + 5 milyon euro gelir

Sarı lacivertliler bu transferden kulüp rekoru olan bir bonservis bedeli kazandı. Fenerbahçe’den yapılan KAP bildiriminde sözleşmenin detayları şöyle açıklandı:

“Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu’nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC’ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Euro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak The Brighton and Hove Albion FC tarafından, Kulübümüze azami 5.000.000 Euro bonus bedeli ödenecektir.”

NEC Nijmegen 3,5 milyon euro kazandı

Ferdi Kadıoğlu’nun transferinden Fenerbahçe’nin yanı sıra gelir elde eden bir başka kulüp daha var. Sarı lacivertlilerin Ferdi’yi 2018’de transfer ettiği Hollanda ekibi NEC Nijmegen.

Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre; NEC Nijmegen, Fenerbahçe ile yaptığı sözleşmeyle Ferdi Kadıoğlu’nun transferinden %10 sonraki satıştan pay karşılığında 3 milyon euro kasasına koydu.

Hollanda ekibi aynı zamanda 500 bin euro da ‘FIFA Dayanışma Katkı Payı’ aldı. Bu pay Brighton tarafından ödenecek.

Toplamda 4.9 milyon euro kazandılar

2018 yılında Ferdi Kadıoğlu’nun 1.4 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe’ye satan NEC Nijmegen, yıldız futbolcunun Brighton’a transferinden alacağı payla birlikte toplamda Ferdi Kadıoğlu transferinden 7.9 milyon Euro gelir elde etmiş oldu.

NEC Nijmegen Ferdi Kadıoğlu transferinden 4.9 milyon Euro kazandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

www.sportrspor.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!