featured
  1. Haberler
  2. Futbol
  3. Fatih Terim: “İyi bir koçumuz ve iyi bir takımımız var”

Fatih Terim: “İyi bir koçumuz ve iyi bir takımımız var”

A Milli Takım, EURO 2024’te Portekiz ile karşılaşacak. Teknik direktör Fatih Terim, Portekiz maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Bu Videoya Göz Atabilirsiniz

“Cumartesi günü 1996 ya da 2008 gibi olmayacak”

Portekiz basınına konuşan Fatih Terim, “Cumartesi günü 1996 ya da 2008 gibi olmayacak. Her maçın farklı bir hikayesi var, her iki takımda da çok önemli oyuncular var. Türkiye duygusal insanların yaşadığı bir ülke. Yeni bir jenerasyon ve ilk maçlarını kazanan bir takım var. Konsantrasyon çok farklı olacaktır. Galibiyet önemli ama ilk maçta son dakikada gelen gol, beraberlik durumunda Türkiye’ye avantaj sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“Takımımıza çok güveniyorum”

Terim, “Takımımıza çok güveniyorum. Türkiye Gürcistan karşısında çok önemli bir avantaj elde etti. Bu turnuvalar liglerden farklıdır. Planlar kısa vadeli ama daha etkili. Bu yüzden kazandığınız ivme çok önemli. Portekiz her şey başlamadan önce grubun açık ara favorisiydi. Ayrıca final zaferi için de yarışıyorlardı. Hâlâ öyle olduklarına inanıyorum ama Türkiye güçlü başladı ve ne olduğunu gösterdi. Kerem Aktürkoğlu’nun son dakikada attığı gol büyük bir artı” şeklinde konuştu.

“İyi bir koçumuz ve iyi bir takımımız var”

Fatih Terim, “Türkiye EURO 2024’ün ilk turunda en çok şut atan (22) ve en yüksek gol beklentisine sahip (3.01) takım oldu. Gürcistan karşısında 11 farklı oyuncu kaleyi bulan şut atabildi. Bu da her oyuncunun tehlike yaratabileceğini gösteriyor. Cristiano kariyeri boyunca Türkiye’ye karşı tek bir gol atmayı başaramadı. Bu da onun için bir motivasyon kaynağı olabilir. Türkiye’nin kazanmasını gerçekten istiyorum! Tabii ki kolay olmayacak. Ama iyi bir koçumuz ve iyi bir takımımız var. Oyuncularımıza güveniyorum” dedi.

“Türk oyuncuların kalitesine ve yeteneklerine her zaman inandım”

Terim, “Türk oyuncuların kalitesine ve yeteneklerine her zaman inandım. Büyük bir potansiyelimiz var. Her zaman şunu düşündüm: “80 milyon insanın yaşadığı bir ülkeden 11 yetenekli oyuncu çıkmaz mı?” Futbol kariyerim boyunca Türkiye’deki en yetenekli oyuncu grubuyla birlikte oldum. 70’li ve 80’li yıllardaki başarılarınızı hatırlıyor musunuz? Planlama eksikliğinden dolayı daha fazlasını yaşayamadık. Dönüşüm 1990’larda başladı. Ülkeyi karış karış gezdik. Yardımcılarımla yaptığımız gezilerde bugün hala Türk futboluna hizmet eden bir oyuncu grubu oluşturduk. Bu grup Türk milli takımının iskeletini oluşturdu” diye konuştu.

“Oyuncuların kendilerine güvenmeleri gerekiyor”

Deneyimli teknik adam, “Oyuncuların kendilerine güvenmeleri gerekiyor. Biz her zaman özellikle akademi seviyesinde yetenek anlamında tüm milli takımlara cevap verebilen bir ülke olduk. Artık profesyonel aşamaya gelindiğinde rekabet seviyesini yükseltebiliyoruz. Euro 1996’ya gittiğimizde rakiplerimizin kadrolarına bakarak, “Umarım bir gün yabancı takımlara çağırdığımız oyuncuları kadromuza katabiliriz” demiştim” açıklamasını yaptı.

“Bu beni son derece mutlu ediyor”

Terim son olarak, “Bugün Real Madrid, Borussia Dortmund, Inter, Juventus, Benfica, Roma ve Manchester United gibi takımlardan isimleri Türk milli takımında görebiliyoruz. Bu beni son derece mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim: “İyi bir koçumuz ve iyi bir takımımız var”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

www.sportrspor.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!