featured
  1. Haberler
  2. Futbol
  3. Arda Güler dünya basınına damga vurdu: Türkiye’nin Messi’si

Arda Güler dünya basınına damga vurdu: Türkiye’nin Messi’si

Real Madrid’e transferi ile dikkat çeken Arda Güler, EURO 2024’e golle başladı. Güler’in Gürcistan maçının 65. dakikasında golü yabancı basının da gündeminde yer aldı.

Bu Videoya Göz Atabilirsiniz

“Türkiye’nin Messi’si”

İspanyol basınının öne çıkan gazetelerinden Marca milli futbolcu için “Arda Güler, Türkiye ile bir yıldız gibi. Türkiye’nin Messi’si.” dedi.

Guardian ise “Güler ‘Türkiye’nin Messi’si’ iddiasını sürdürdü ve ilk maçına çıkan Gürcistan’ı batırdı.” ifadelerini kullandı.

“Güler maçın kaderini belirledi”

El Pais, Gürcistan – Türkiye maçının sonucunu “Türkiye Gürcistan’ı Arda Güler’in mükemmel golüyle 3-1 yeniyor.” diyerek aktardı.

A Bola “Arda Güler maçın çok içinde olmasa da harika bir golle harika bir anda maçın kaderini belirledi.” dedi.

ESPN ise Yamal ve Güler için şu ifadeleri kullandı: “16 yaşındaki Lamine Yamal ve 19 yaşındaki Arda Güler, Avrupa Şampiyonası ilk maçlarında şov yapıyor. Futbolun geleceği emin ellerde.”

“Arda Güler’in harika vuruşu Ronaldo’nun rekorunu kırdı”

Arda Güler (19 yaş 114 gün), Gürcistan maçındaki golü ile Cristiano Ronaldo’yu (2004; 19 yaş 128 gün) geride bırakarak Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu. The Sun ise genç futbolcu için “Arda Güler’in harika vuruşu Ronaldo’nun rekorunu kırdı.” dedi.

Mundo Deportivo: “Aman Allahım Arda Güler ne biçim bir gol icat etti.” derken FIFA World Cup ise “Onun adı Güler. Arda Güler!” ifadelerini kullandı.

Ferdinand’dan Arda Güler sözleri

Efsane futbolcu Rio Ferdinand ise genç milli futbolcu için şunları söyledi: “Arda Güler. Turnuvayı gençlerin performansı belirliyor.”

Arda Güler dünya basınına damga vurdu: Türkiye’nin Messi’si
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

www.sportrspor.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!