featured
  1. Haberler
  2. Milli Takım
  3. Yapay zeka Türkiye’nin EURO 2024 şampiyonluk şansını belirledi

Yapay zeka Türkiye’nin EURO 2024 şampiyonluk şansını belirledi

2024 Avrupa Şampiyonası için geri sayım başladı. Türkiye; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edeceği F Grubu için hazırlıklarını sürdürüyor. Fanatik’in, Opta’dan aktardığı habere göre; yapay zeka, Millilerimizin turnuvadaki başarı ihtimallerini ortaya koydu. İşte Türkiye’nin 2024 Avrupa Şampiyonası’ndaki şampiyonluk şansı…

Bu Videoya Göz Atabilirsiniz

Türkiye’nin gruptan çıkma şansı

Opta’nın Süper Bilgisayarı, Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’nda gruptan çıkma şansını ve sonraki turlardaki muhtemel başarı yüzdelerini hesapladı. Buna göre Ay-Yıldızlıların, F Grubu’ndan çıkma ihtimali % 74.2 olarak belirtildi.

Millilerimizin grubu ilk sırada bitirme ihtimali % 21.3, ikinci sırada bitirme ihtimali % 34, üçüncü sırada bitirme ihtimali % 27.4 son sırada tamamlama olasılığı ise % 17.3 olarak açıklandı.

Gruplar sonrası ihtimaller

Türkiye’nin, Avrupa Şampiyonası’nda gruptan çıktıktan sonraki başarısı da Süper Bilgisayar tarafından açıklandı. Buna göre; A Millilerin çeyrek final şansı %27, yarı final şansı ise %11.7 oldu.

2024 Avrupa Şampiyonası’nda final oynama ihtimalimiz ise %4.2 oldu. Türkiye’nin şampiyonluk olasılığına ise %1.5’luk şans verildi.

EURO 2024’ün favorileri

Şampiyonayı kazanma ihtimali en yüksek olan ülkenin ise İngiltere olduğu belirtildi. İngilizlere’e şampiyonluk için %19.9’luk şans tanındı. İngiltere’yi %19.1 ile Fransa, %12.4 ile ev sahibi Almanya ve %9.6 ile İspanya takip etti. Türkiye’nin grubunda yer alan Portekiz’e ise turnuvayı şampiyon tamamlama ihtimali olarak %9.2’lik şans verildi.

Yapay zeka Türkiye’nin EURO 2024 şampiyonluk şansını belirledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

www.sportrspor.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!